top of page

Žarovnije way...​my way

Žarovnije naposled......tukaj. Ne spomnim se kdaj so se rodile v naših

mislih, a bilo je že kar nekaj časa nazaj. Ena beseda, ki je zajela vse, kar smo tisti trenutek imeli za povedat. Izkazalo se je za skoraj popolno. Ko gledaš v žarečo žerjavico in te prevzame prav poseben občutek, da si svojim bližnjim tisti trenutek najbolj pomemben prav ti. Kdaj bo, a je že, meni se zdi da je že....a lahko samo malo poizkusim? Znano, kajne? Ko prevzamemo kontrolo nad ognjem in se ga ne bojimo več, on pa postane naš najboljši prijatelj, spremljevalec in partner v Žarovnijah. Lahko pa je ravno obratno, saj se še vedno z lahkoto izmakne in skoči iz kroga ​prijateljstva. Vzajemno spoštovanje je pravi temelj za dober začetek.

 

Nismo kuharji niti čarovniki. Smo zaljubljeni v žareče oglje in rešetke nad njim. In v dim, ki se skrivnostno vije in pripoveduje zgodbo naših prednikov. Nekaj let nazaj  smo Žarovnije prvič predstavili na socialnih omrežjih. Ideja se je krepko razvila in Žarovnije so postale projekt, s katerim bi radi razširili filozofijo ognja in pristnega barbecue duha med čimveč ljudi. Barbecue ni od nikogar. Barbecue je za vse nas. Beseda je prepogosto sebično izrabljena in prevečkrat pozabljamo na edine res pomembne stvari za nas in naše kratko bivanje tukaj. To je, da smo skupaj s svojo družino in prijatelji in tudi tistimi, ki jih še ne poznamo. Pravi barbecue je za to ena najboljših priložnosti.

 

Nazaj k ognju. Dejstvo je, da smo ljudje družabna bitja po naravi in za pravi barbecue potrebujemo vsaj dva prijatelja. Minimalno. Žarovnije so si zadale nalogo, da povežejo vse, ki enako čutimo. Za lažje ustvarjanje in poustvarjanje žarovnij smo tudi preizkusili in izbrali ustrezno opremo - smokerje ProQ Elite, krušne peči Alfa Forni in prave litoželezne posode dutch oven Valhal Outdoor, ki zadostujejo vsem zahevam pravega žarovnika. Trudimo se širiti pravega barbecue duha, ki druži in povezuje. Družina, sosedje, ulica, soseska. Na koncu pa se le pustimo presenetiti. 

 

Lep žarovnijski pozdrav,

 

Pitmaster Peter

 

 

Pitmajster Peter žar smoker bbq zeliščna metla pitmajster
Žarovnije logo
bottom of page