top of page

PRAVILNIK O VAROVANJU ZASEBNOSTI

 

Podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p., ceni vašo zasebnost. Ta pravilnik o varovanju zasebnosti smo pripravili, da vas seznanimo z načinom obdelave osebnih podatkov, ko ustvarite račun Žarovnije, se obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, obiščete spletno mesto www.zarovnije.si ali druga spletna mesta podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p. ali uporabite programe Žarovnije, Peter Hajdu s.p., ki vsebujejo povezavo do tega pravilnika o varovanju zasebnosti.

Izjavo o varovanju zasebnosti, ki velja za storitev na spletnem mestu Žarovnije, Peter Hajdu s.p.

"Osebni podatki" so podatki, ki so povezani z določeno ali določljivo fizično osebo.

Vrste osebnih podatkov, ki jih obdeluje podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko ustvarite račun Žarovnije.:

Ko ustvarite račun na www.zarovnije.si, vas prosimo za vnos vašega e-poštnega naslova in imena. Če želite, lahko namesto svojega polnega imena vnesete le svoje osebno ime ali vzdevek.

 

NAMENI IN PRAVNA PODLAGA:

 

(a) Podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p., vaš e-poštni naslov obdela zato, ker za vpis v račun uporabljate svoj e-poštni naslov in geslo. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen temelji na upravičenem interesu podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p. za zaščito varnosti vašega računa.

(b) Podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da vam pošilja pomembne informacije o izdelkih, programih ali računu podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p., kot so pomembne varnostne informacije ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti. Ime, ki ga vnesete, je povezano s profilom računa in je prikazano, ko pošiljate komentarje ali drugo gradivo na spletnem mestu ali v programu Žarovnije, Peter Hajdu s.p. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova in imena za te namene je upravičen interes podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p., da vam posreduje pomembne varnostne ali druge informacije o izdelkih, programih ali računu Žarovnije, Peter Hajdu s.p. ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti, ter da vam zagotavlja možnost za sporazumevanje z drugimi uporabniki izdelkov Žarovnije, Peter Hajdu s.p.

(c) Če se strinjate s prejemanjem tržnih informacij podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p., bo družba Žarovnije, Peter Hajdu s.p. vaš e-poštni naslov obdelala tudi zato, da vam bo nanj pošiljala tržne informacije o izdelkih podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da spremenite svoje nastavitve v svojem računu, ali pa soglasje prekličete na povezavi za odjavo, ki je navedena na koncu naših tržnih e-poštnih sporočil. Tržna e-poštna sporočila, ki jih prejmete od podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p., temeljijo na nastavitvah v vašem računu, območnih nastavitvah, ki jih določa vaš naslov internetnega protokola (IP) in naročninah, ki so vključene v vaš račun. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p., za zmanjšanje števila tržnih e-poštnih sporočil, poslanih vsaki posamezni stranki, in sicer tako, da se izbere stranke, ki prejmejo točno določeno tržno e-poštno sporočilo, namesto da bi se vsako tržno e-poštno sporočilo poslalo vsaki stranki, ki se je strinjala s prejemanjem tržnih e-poštnih sporočil.

(d) Podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da se ga v primeru vaše interakcije s predstavniki naše podpore za stranke lahko poveže z vašim računom. Pravna podlaga za tovrstno obdelavo je naš upravičen interes za zagotavljanje kakovostne podpore za stranke.

 

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko se vpišete v račun na eni izmed naših strani s poverilnicami za družabna omrežja, če izberete to možnost: 

Odločite se lahko, da se boste v račun vpisali s svojimi poverilnicami za družabna omrežja (denimo s poverilnicami za vpis v Facebook). Če se odločite za to možnost, vas bomo prvič, ko to storite, vprašali, ali se strinjate, da lahko ponudnik družabnega omrežja podjetju Žarovnije, Peter Hajdu s.p. posreduje določene podatke, kot denimo vaše ime, e-poštni naslov, profilno sliko, objave, komentarje in druge podatke, povezane z vašim računom na družabnem omrežju.

Vse te informacije družbi ponudnik družabnega omrežja zagotovi zaradi načina, na katerega deluje konfiguracija prijave v družabno omrežje. Vendar pa podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. obdrži in obdela le vaš e-poštni naslov. Če ne želite, da bi ponudnik družabnega omrežja s podjetjem Žarovnije, Peter Hajdu s.p. delil vaše podatke, se lahko v svoj račun namesto s svojimi poverilnicami za družabno omrežje prijavite preprosto s svojimi poverilnicami.

 

NAMEN IN PRAVNA PODLAGA:

Podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. e-poštni naslov, ki mu ga je posredoval ponudnik družabnega omrežja, poveže z vašim računom na spletni strani (trgovini), tako da v prihodnje lahko za prijavo v račun uporabite svoj e-poštni naslov, če se ne želite več prijaviti s svojimi poverilnicami za družabno omrežje. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p. za zagotavljanje alternativnega načina prijave ter za zaščito vašega računa.

 

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko komunicirate s podjetjem Žarovnije, Peter Hajdu s.p.:

Ko se po e-pošti, telefonu, na spletu ali osebno obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, pridobimo osebne podatke, kot so vaše ime, poštni naslov, telefonska številka, e-poštni naslov, številka pogodbe od ponudnika in želje glede vzpostavitve stika; ter informacije o vaših izdelkih, kot so številka in datum nakupa. Prav tako lahko ustvarimo dnevnike dogodkov, ki so uporabni za ugotavljanje vzrokov težav pri delovanju programa, ter zajamemo podatke v zvezi s težavo, za katero je potrebna pomoč podpore. Za izboljšanje podpore za stranke v skladu z veljavnimi zakoni lahko tudi posnamemo in pregledujemo pogovore s predstavniki podpore za stranke ter analiziramo vse povratne informacije, ki jih zberemo s prostovoljnimi raziskavami strank. Z vašim soglasjem se lahko predstavniki naše podpore za stranke vpišejo v vaš račun, če je to primerno, da vam tako pomagajo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo.

 

NAMEN IN PRAVNA PODLAGA:

Te podatke uporabljamo za zagotavljanje podpore za stranke, ter za nadzorovanje kakovosti in vrst podpore za stranke in izdelke, ki ju zagotavljamo našim strankam. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za te namene je upravičeni interes podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p. za zagotavljanje kakovostne podpore za izdelke. Pravna podlaga za vpis v vaš račun Žarovnije, če je to primerno, da vam tako pomagamo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo, je vaše soglasje, ki ga lahko prekličete.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko kupite izdelek ali storitev na spletnem mestu podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p.:

Če kupite izdelek ali storitev na spletnem mestu podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p., podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. od vas pridobi vaše ime, poštni naslov in telefonsko številko. Informacij o vaši plačilni kartici ne pregledujemo in shranjujemo, ker ga trenutno ne podpiramo.

 

NAMEN IN PRAVNA PODLAGA:

Ime, poštni naslov in telefonsko številko zberemo zato, da lahko obdelamo vaše naročilo in izpolnimo naročilo. Pravna podlaga za obdelavo imena, poštnega naslova in telefonske številke za te namene je izvršitev pogodbe. Vaše osebne podatke obdelamo tudi v sklopu postopkov odkrivanja zlorab. Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov za ta namen je naš upravičen interes, da varujemo podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. in svoje stranke pred poskusi sodelovanja pri zlorabah.

 

Vrste prejemnikov osebnih podatkov

Drugi ponudniki storitev:

Podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. za pomoč pri pošiljanju e-poštnih sporočil uporablja storitve v oblaku tretjih oseb, kot je WIX. Te storitve sledijo dejavnostim, povezanim z omenjenimi e-poštnimi sporočili, denimo, ali so bila e-poštna sporočila odprta, ali so bile uporabljene povezave v njih in ali so klikom na omenjene povezave sledili nakupi. Podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. te podatke uporablja za analizo stopnje aktivnosti, povezane z njenimi e-poštnimi sporočili. Podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. uporablja tretje ponudnike storitev za pošiljanje kupljenih izdelkov ali storitev strankam in pomoč pri boljšem razumevanju uporabe.

 

Druga razkritja:

Vaše osebne podatke bomo morda razkrili drugim v primeru, da: (a) imamo vaše veljavno soglasje, da to lahko storimo; (b) nas k temu zavezuje veljavni sodni poziv, pravni red, sodni nalog, pravni postopek ali druga pravna obveznost; (c) s tem izpolnjujemo katerega koli od naših pogojev in določil ali politik; ali (d) je to potrebno za uporabo dostopnih pravnih sredstev ali obrambo pravnih zahtevkov. Osebne podatke lahko posredujemo povezani družbi, podružnici ali tretji osebi tudi v primeru reorganizacije, združitve, prodaje, ustanovitve mešane družbe, dodelitve, prenosa ali kakršnega koli drugega dejanja v povezavi z vsemi ali katerim koli delom podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p., njegovimi sredstvi, med drugim tudi v povezavi s stečajem ali podobnim postopkom, in sicer pod pogojem, da kateri koli takšen subjekt, ki mu posredujemo osebne podatke, ne sme obdelovati osebnih podatkov, ki niso osebni podatki, opisani v tem pravilniku o varovanju zasebnosti, ne da bi vas o tem obvestil in, če je to potrebno v skladu z veljavno zakonodajo, pridobil vaše soglasje.

 

Prenos osebnih podatkov:

Žarovnije, Peter Hajdu s.p.. je zasebno mikropodjetje. Za ponudbo izdelkov in storitev bomo morali vaše osebne podatke morda posredovati drugim družbam Žarovnije, Peter Hajdu s.p. v drugih državah. Vse morebitne Žarovnije, Peter Hajdu s.p.. družbe morajo upoštevati prakse varstva zasebnosti, ki so določene v tej izjavi o varstvu zasebnosti.

 

Piškotki in podobne tehnologije

Spletna mesta:

Med vašim obiskom našega spletnega mesta ob pomoči tretjih ponudnikov analitičnih storitev zbiramo določene informacije za lažjo analizo vašega krmarjenja in krmarjenja drugih obiskovalcev po spletnih mestih ter zbiranje združenih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta in odzivnih časih. Te informacije vključujejo naslov IP, geografsko lokacijo naprave, vrsto brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vaše zahteve, čase vaših obiskov, oglede strani in elemente strani (npr. povezave), ki jih kliknete. Na spletnem mestu ali v e-poštnih sporočilih lahko uporabljamo piškotke, oznake iz slikovnih pik, spletne signale, prosojne datoteke GIF ali druga podobna orodja, ki nam pomagajo pri zbiranju in analizi takšnih informacij. Te informacije uporabimo za to, da na spletnem mestu zagotovimo boljšo in ustreznejšo vsebino, izmerimo učinkovitost oglaševanja, določimo in odpravimo težave ter izboljšamo vašo celovito izkušnjo na spletnem mestu. Spletno oglaševanje lahko v našem imenu opravlja tudi en ali več tretjih ponudnikov storitev. Ti lahko za zbiranje informacij o vaših obiskih spletnih mest uporabljajo oznako iz slikovnih pik ali druge podobne tehnologije, nato pa vam na podlagi teh informacij pošiljajo ciljno usmerjene oglase. Če ne želite, da bi se informacije zbirale s temi tehnologijami, je v večini brskalnikov na voljo preprost postopek za onemogočenje veliko izmed teh tehnologij ali izbiro, ali jih želite onemogočiti ali sprejeti.

Če prebivate v Evropski uniji ali na drugem območju, kjer moramo pridobiti vaše soglasje za uporabo piškotkov na svojih spletnih mestih, boste lahko nastavitve piškotkov upravljali na spletnih mestih. Izjema so določeni piškotki, ki omogočajo osnovno delovanje spletnega mesta, zato teh piškotkov ne morete onemogočiti.

 

Družabna omrežja:

Družabna omrežja tretjih oseb, ki ponujajo interaktivne vtičnike ali funkcije družabnih omrežij (npr. omogočajo, da se povežete s Facebookom ali Googlom za iskanje prijateljev, ki jih nato dodate kot povezave, ali za "všečkanje" strani) na spletnih mestih, lahko uporabljajo piškotke ali druge načine (npr. spletne signale) za zbiranje informacij o vaši uporabi naših spletnih mest in programov. Kako tretja oseba uporablja takšne informacije, je odvisno od pravilnika o varovanju zasebnosti, ki je objavljen na spletnem mestu zadevnega družabnega omrežja, zato vam svetujemo, da ga pozorno preberete. Takšne tretje osebe lahko uporabljajo te piškotke ali druge načine sledenja za lastne namene, tako da povežejo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta z vašimi osebnimi podatki, ki jih imajo morda shranjene. Analitične informacije lahko pridobimo tudi z družabnih omrežij; z njimi merimo učinkovitost naše vsebine in oglasov v družabnih omrežjih (npr. prikaze in klike).

Otroci

Naša spletna mesta niso namenjena osebam, mlajšim od 16 let. Te osebe prosimo, da ne posredujejo svojih osebnih podatkov. Če bomo ugotovili, da smo zbrali osebne podatke otroka, mlajšega od 16 let, bomo naredili vse, da njegove podatke izbrišemo takoj, ko bo to mogoče.

Posodobitve pravilnika o varovanju zasebnosti

Ta pravilnik o varovanju zasebnosti lahko občasno posodobimo zaradi dodajanja novih programov, izboljšanja trenutne ponudbe ali zaradi spremembe tehnologij in zakonov. Čas zadnje spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti lahko določite tako, da si ogledate točko "Zadnja posodobitev" na vrhu te strani. Vse spremembe začnejo veljati ob objavi posodobljenega pravilnika o varovanju zasebnosti.

Če bodo te spremembe bistvene, vas bomo o njih obvestili in, kjer to zahteva ustrezna zakonodaja, pridobili vaše privoljenje. Obvestilo bo poslano po e-pošti ali pa bodo spremembe objavljene v obvestilu na spletnem mestu www.zarovnije.si.

Hranjenje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler bo vaš račun veljal za aktivnega. Poleg tega je v razdelku "Vaše pravice" opisana vaša pravica do izbrisa.

Upravljavec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Če prebivate v državi Evropskega gospodarskega prostora ali izven in v Švici, osebne podatke, ki jih zbere podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p., upravlja podjetje Žarovnije, Peter Hajdu s.p. s sedežem na naslovu Preglov trg 13, 1000 Ljubljana, Slovenija. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p. za EU ima sedež na istem naslovu, nanjo pa se lahko obrnete tudi prek e-poštnega naslova info@zarovnije.si.

 

Vaše pravice

Če prebivate v Evropski uniji, imate v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov pravico, da od podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p. zahtevate dostop do in popravek ali izbris vaših osebnih podatkov, prenos podatkov, omejitev obdelave osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov in pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Če ne prebivate v Evropski uniji, imate v skladu z lokalnimi zakoni morda podobne pravice.

Če želite zahtevati dostop do ali popravek, prenos ali izbris osebnih podatkov ali izbris računa Žarovnije, obiščite spletno stran, ter zavihek upravljanje z računom. Če prebivate v Evropski unijiali izven nje in želite uveljaviti svojo pravico do omejitve obdelave ali svojo pravico do ugovarjanja obdelavi, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov podjetja Žarovnije, Peter Hajdu s.p. za EU pri podjetju Žarovnije, Peter Hajdu s.p., Preglov trg 13, 1000 Ljubljana, ali pa se nanjo obrnite prek e-poštnega naslova info@zarovnije.si.

bottom of page