top of page
  • PePe

Čuj, u Jailhousu sn...čuza stari...tha shit!

Updated: Dec 7, 2023


Helou, helou, helou...blog je nazaj! Čas je že bil, da se vrnemo na stara pota smokerska. Tudi zima hodi notri in kot kaže so ravno ti dolgi jesensko/zimski večeri pravi medij za pisanje. Ja....otrok raste in ata in mama sva super. Hvala!

Ko smo zadnjič uspeli "dvigniti pero" in odtipkati zapis na tem mestu, se je leto za nas pravzaprav dobro začelo. Pisal se je 7. maj in teden dni kasneje se je zgodil prelomni obisk KCBS International Outreach Teama v Sloveniji. V SBBQS smo izpeljali prvo izobraževanje BBQ sodnikov in prvi KCBS BBQ Cooking Class pod vodstvom legendarnega pitmastra Jima Johnsona. Z malo distance še vedno čutimo tisto navdušenje in pa predvsem lahko že ocenjujemo, kaj je pravzaprav ostalo od "usodnega" majskega vikenda. In je....ostalo je pravzaprav veliko. Ne vem ali sem toliko pričakoval, ampak "šta je tu je" in ne bomo se pritoževali! V čast nam je, da je tega usodnega maja korenine pognalo nekaj uspešnih zgodb. Ena pa še posebej in jo je potrebno izpostaviti.

Bili so zanimivi. Ja, to bo v redu beseda. Fantje iz totega mesta. Ekipa, ki je zasedla pozicijo zraven moje ekipe na classu. Cca. 36 ur vztrajanja, učenja, priprave, smokanja, neštetih piksen Laškega in midnight pogovorov, ki se jih, čeprav sem bil zraven, ne spomnim od neprespanosti - no, pa vendar. Naslednji dan so odnesli prvo mesto na našem Class contestu. Tak to je ne....tha shit!

Kdo so fantje, ki so te dni odprli prvi pravi smokehouse v deželi? Najbolje, da jih sami vprašate. Jaz pa bom napisal samo tisto, kar vem. In zgodba je prava, ter s težo že na samem začetku. Tako močne BBQ štorije pri nas še ni bilo.

Gregor Jabuka, Beno Babič in Tadej Topolovec torej, dame in gospodje. Pubeci se odločijo, da bodo

začeli delati na tem, da odprejo svoj čisto pravi BBQ smoke house. Gregor, ki je kuhar klasične francoske šole, praktično preko noči zamenja "white hat" za svoj standardni KC blue cap, Beno se posveti varjenju aka švasanju kletk in Tadej....hm, kaj že dela Tadej....aha, komercialo fura, mladenič. To je to. No....v bistvu je to še daleč od tega. Imel sem jih čast obiskat enkrat vmes, ko se je še delalo v bodočem lokalu. Ko vidiš na kupu družine, ki družno ustvarjajo, ko vidiš zanos in predvsem, ko vidiš tako mlade ljudi v akciji (smo pač že starejši, a ne.....) si rečeš lahko le eno...BBQ spirit je tu resnično na delu...tha shit! In je res. Da ne bi kdo mislil, da je to še ena zgodba mladih "hipsterjev", ki polni vsega začnejo svoj "biznis". A, a.....ne ni. Fantje so preko leta oddelali praktično karkoli so dobili. Od festivalov na Soči, do mestnih festov v totem Mariboru in še tekmovanja na prvi slovenski KCBS tekmi Slovenian BBQ Open 2017 so se uspešno udeležili. Fantje so na uradnem BBQ tekmovanju odnesli drugo mesto za rebrca po KCBS točkovanju. Resen rezultat, ki je vsekakor potrjen ob našem obisku v restavraciji. Čeprav sem njihova rebra že poizkusil, so bila na dan otvoritve še boljša.

Vse to pa so posvetili temu, da so lahko uresničili svoje sanje in prejšnji ponedeljek odprli vrata svoje lastne BBQ restavracije. Pa ker se to sliši tako sterilno ji dajmo reči kar čuza, joint ali s polnim imenom JailhoseBBQ. Pravo ime za lokal, kjer imajo še smokerje zaprte v celicah, kaj šele goste. Tiste ta posebne, na njihovo željo zaklenejo v lastno celico. Če jih pa spustijo pa......who knows! What happens at JailhouseBBQ, stays at Jailhouse BBQ.

Obiščite jih v Mariboru, na Vetrinjski ulici 9. Od ponedeljka do sobote. V nedeljo vas pričaka le napis: NO BONES TILL MONDAY!


502 views0 comments
bottom of page