top of page

Thanksgiving....sort of

Updated: Dec 7, 2023


Danes je bil en tak zahvalni dan. Jesen nam je dala sonce in smo se odpravili ven v naravo. Po žarovnijskem načelu družina, prijatelji, sosedje smo se zorganizirali in brez smokerja ni šlo. Bolj na hitro seveda.

GRILLED WINGS & LINKS WITH A SMOKEY TWIST by Žarovnije

Rabimo: 1x smoker ali pokrit žar, 1x vreča oglja, 1x češnjev polenček (od soseda...), 3kg perutničk, 5 pečenic (domače od mesarja....), BBQ rub, sol, poper, olje, jabolčni kis in pivo - za v recept in za v grlo.

Perutničke razrežemo in kar v vrečki zabelimo s pestjo ruba, pol pesti soli in popra, pol piksne piva, dvema špricoma olja in enim špricom kisa. Premasiramo in pustimo stat. Med tem pripravimo smoker za dimljenje na 225ºF. Z oljem namažemo še pečenice, vse meso zložimo na rešetke in zapremo. Aja...treba je še dodat polenček, potem pa se eno uro in pol zabavat s čim drugim. Vmes lahko malo špricamo po mesu z mešanico piva in jabolčnega kisa. Ko to mine se smoker transformira v roštilj ali pa se v pokritem žaru meso z indirektne strani prestavi na direktno in lepo zapeče. BBQ omake niti ni treba packat...no če že vztrajate lahko tudi. Kakšna jesenska solatka in popečen kruh, pa štrudl za na koncu in to je to! Ups....mi smo imeli pa še kostanj na žaru in mošt. Piknik naj bi bil kostanjev....with a smokey

twist!

105 views0 comments
bottom of page