top of page

Žarovnije - 5 let kasneje

Updated: Dec 7, 2023


Namesto uvoda...pet let je preteklo odkar smo. Več kot dve leti od zadnjega bloga. Razlogov za odsotnost pisanja, v katerem sam namreč zelo uživam, je več in zadnje pol leta me je kar krepko grizlo.....piši i šuti! Ja tako. Vmes se je ogromno zgodilo. Veliko lepega in tudi kaka grenka izkušnja in razočaranje, a vse to jemljem kot šolo in osebno rast. Že leto dni nazaj sem se resno vprašal kje sem in kaj sem naredil. In zakaj. Zdaj se sprašujem enako, saj so bile leto dni nazaj razmere precej izredne za kakršnakoli razmišljanja o prihodnosti. Z veseljem sem ugotovil, da je teh prvih pet let vseeno več kot uspešnih, saj nikoli nisem verjel in me tudi nikoli ni nihče učil, da je uspeh tu v prvem hipu. Hvaležen sem za ljudi, ki jih imam danes za prijatelje in jih je miselnost in delo Žarovnij približalo na doseg roke, ki smo si jo podali in ne več spustili. Na to sem najbolj ponosen. Zastavljeni cilji in projekti pa se uresničujejo, kar je najbolj pomembno.

Da blog ne bo pisan kar tako na silo prihaja serija zapisov o vsem kar v Žarovnijah delamo in tudi o ponudbi v Trgovini Žarovnij. Treba si je dodeliti naloge in narediti plan pravijo...

Enkrat lansko leto smo se v dobrem smislu tudi rešili spon (le) ameriškega barbecuja, ki je bil odlično gonilo teh prvih let. Svet je velik in načini, kako nekaj speči na ognju vabijo iz vseh smeri vetra, ne le z zahoda. Pa ne samo to. Ker prodajamo samo tisto kar tudi sami uporabljamo, smo obudili prej le skrite želje in danes ne gorijo več le smokerji, pač pa tudi krušne peči, brbotajo litoželezne posode in še kaj. Dobesedno se vračamo vedno bolj h koreninam. Ogenj, zemlja, zrak in voda. Vsega tega bo kmalu še več, saj se v naši družini tudi odvijajo velike stvari. Največja prav kmalu, ko se nam pridruži še nova najmlajša žarovnica. Tista novost bolj povezana z ustvarjanjem v ognju pa malce kasneje, ko se bodo Žarovnije ustalile nekje na novem naslovu, ki bo to tudi omogočal brez vseh omejitev.

Za konec še napovednik naslednjega zapisa...zelo smo ponosni na naš prvi lasten produkt. Plod triletnega piljenja in preizkušanja na tekmovalnem, domačem in profesionalnem podiju in na koncu še lasten design in branding, smo malce na tiho predstavili že lani. Zdaj ga obelodanimo na dolgo in široko. V sodelovnaju z največjimi poznavalci in dobavitelji začimb pri nas ZAČIMBE.SI smo ustvarili ACME BBQ RUBS. Več o tem naslednjič...lepo je spet pisat! :)

Na fotki je 8,5 kg brisket irskega black angusa. Pripravljen v 12h urah low&slow na smokerju ProQ Excel 20 Elite v.4 z ACME BBQ RUBS Cow Boy rubom narejenim za govedino. Lokacija, Festival Pušina 2019, Čerevič, Vojvodina, Srbija, BBQ Class - November 2019.

211 views0 comments
bottom of page