top of page
by The Rebel BBQ Brothers

"Čudni" kosi = vrhunski bbq ali Beef cheeks by The Rebel BBQ Brothers

Updated: Dec 7, 2023


Ja, res. Bolj kot je kos mesa "čuden", boljši je ko pride obdelan iz smokerja. Lička vrhunski kuharji vsekakor poznajo. Ponavadi jih dušijo enako dolgo, kot to počnemo mi v smokerjih. Perfekcija. Za nas je vedno dilema ali je boljši BBQ kadar se dela "pork" ali "beef". Priznam, sem večkrat na strani govedine. Rebra, brisket....vedno. Ampak lička so tisti kos, ki bo vedno zadovoljil. Eno takšno skrivno grešno umami zadovoljstvo. Lička so majhna, ok? Najraje jih ne bi delil z nikomer. Mehka, topla, ob dotiku najprej vzdrhtijo preden se prst izgubi v toplo in lepljivo meso. Ammm.....ja. Ogromno kolagena in dobro utrjeno meso mišice žvekalke sta glavna krivca, da se ta pravzaprav edinstveni košček mesa v smokerju spremeni v "ohhhh...." moment. True BBQ. Recept sta nam zaupala The Rebel BBQ Brothers. Pa dober tek! ;) Potrebujemo: 4x goveja lička - skupaj cca. 1.2kg, črn poper, morska nejodirana sol, česen, timijan, temno pivo stout, smoker ali pokrit žar, les hrasta in češnje za dim, domače oglje. Lička dobro posujemo z mešanico grobo mletega črnega popra in soli. Ostale začimbe po želji lahko tudi izpustimo. Smoker segrejemo na 275ºF in ko je stabiliziran dodamo lička in les za dim. Celotna peka traja 5-6 ur, vmes špricamo s stoutom na vsakih 45 minut. Ko se zmehčajo in gredo s prsti narazen so gotova. Tu ni potreben niti BBQ sauce. Natočite kozarce črnega piva in s prsti raztrgano meso bo spregovorilo samo zase.

The BBQ Rebel Brothers vesta kaj počneta - for sure!

698 views0 comments
bottom of page